Hírek

Tagszövetségünk egyik egyesülete felöl támadás érte  a vezetést a galambok ellátásával kapcsolatban.

Az elmúlt  2 versenyen a kihasználatlanság miatt egy autót kellett indítanunk, hogy költségeinket csökkenteni tudjuk. Erre azért volt szükség , mert a tagegyesületek, nem küldték azokat a létszámokat amit előre jeleztek. Az előzetes kalkulációban az első három rövid útra egy autót terveztünk, teljes kihasználtsággal, ennek ellenére, bíztunk a plusz galambok küldésében és Pannonhalmára két autót küldtünk. A két autóval a szállítás többe került a Tagszövetségnek, mint amit a tagok befizettek a rövid illetve nullás galambokért. Azért, hogy ezt a deficitet csökkentsük a Toyota Dynat kellett indítanunk utánfutóval, hogy költségeinket csökkentsük. Utólag a galambok létszáma alapján elegendőnek bizonyult a kapacitás. Az utánfutóban lévő ketreceket le kellett plombázni, az utolsó pakolási helyen a konténer kinyitó szárait is. Ezek sértetlenségéről a start előtt videófelvétel készült. Minden Egyesületnek kellett az utánfutóba pakolnia az egyenlőtlenségek elkerülése érdekében.

Felmerülő problémák: Az utánfútónak 2013 május óta nem volt gépjárm?biztosítása fizetve.

Az új biztosítás kötésekor 45 890 forintot kellett fizetni a fedezetlen időszak miatt, maga a biztosítás 3 934 Ft- ba került volna.

Az üzemeltető  az utánfutón a második útra az itatókat kitisztította, illetve viz tartására alkalmassá tette.

Az itatók biztosan télen mentek tökre, Előző Évben Minden Remekül M?ködött!

Egy zsák kukoricát szükségmegoldásként tettünk fel azért, hogy amennyiben ellenőrzik az autót legyen nála takarmány de nem etetés céljára. Az első külföldi útra a galmboknak szánt takarmány a gépkocsin egy új  zárható dobozban kerül elhelyezésre.

A feleresztéseken kívül az itatást, illetve a galambok ellátását is filmezzük.

Köszönjük a Bizalmat!


Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték