Hírek

Március 25.-én Budapesten tartotta a Magyar Postagalamb Sportszövetség a közgyűlését, mely határozat képes volt, mivel a küldöttek 83,7 % - ban megjelentek. A Közgyűlés kitüntetések átadásával kezdődött, melyeket Bárdos István Elnök és Doholúcki Tibor alelnök adott át a kitüntetetteknek. Kerületünkből hárman részesültek kitüntetésben: U-01 Megyeri Sándor - ezüst, U-18 Smányi János és Vituska Antal bronz fokozatban részesültek, melyekhez a küldöttek tapssal én személyesen gratultam. A Vezetőség Konrád János és Gyulai József betegsége miatt hiányosan képviseltette magát.
- Első napirendi pontban: Bárdos István beszámolt a Szövetség pénzügyi helyzetéről, mely nem tartalmazta a teljesítések miatt a pontos záró és nyitó egyenlegeket, amit Velencei Béla hiányolt- válasz a könyvelő iroda pótolja a hiányosságot.
Kupai Béla ellenőrző bizottság munkájáról számolt be, mely mindenre kiterjedő volt, szabálytalanságot nem tapasztaltak. A két beszámoló egy pontban került ismertetésre, melyet a jelzett hiány pótlással a közgyűlés elfogadott.
- Második napirendi pontban a versenybizottsági munkáról és fegyelmi bizottsági munkával kapcsolatban a betegség miatt távol maradtak nevében szintén Kupai Béla számolt be azzal a megjegyzéssel, hogy a számító program jól működik, viszont az eddig bejelentett verziókon kívül semmilyen bővítésre nem biztosítanak lehetőséget.
Fegyelmi ügy egy volt Tasi - Peller, melyet a bíróság megszüntetett. A közgyűlés a napirendet egyhangúlag elfogadta.
- Harmadik napirendi pontban Bárdos István ismertette azt a tényt, mely szerint elnöksége idején tagdíj emelés nem történt és 2019 a választás éve, melyen nem kíván Elnök jelöltként indulni, de az új elnökségre nem szeretne üres kasszát hagyni, így javaslatot tett a tagdíjra, mely összege egységesen 5000,- Ft legyen. Ezt Szentesi Endre hozzászólása megerősítette azzal a kiegészítéssel, 18 és 70 év között a Tagdíj: 5000,- Ft. az alatt és a felett 2500,- Ft. A 18 év alatti kedvezmény csak abban az esetben jár, ha önálló néven, galambász szülőtől mentesen rendelkezik saját dúccal!! A versenyengedély és a nevezési díja változatlan maradt. Az újság továbbra is alanyi jogon jár. A közgyűlés azzal a kiegészítéssel fogadta el a napirendet, hogy 5%-os megtakarításnak kell elérni. A kiegészítéssel egyhangúlag elfogadva.
- Negyedik napirend a gyűrűk árával foglalkozott és a következő döntés született: a sima lábgyűrű ára 100,- Ft, Derby: 150,-Ft a Nemzeti 4 Euró / 1200,-Ft / a pót gyűrű 300,- Ft. Javaslat, hogy az egyesületek rendeljenek tartalék gyűrűt, mert a Szövetség nem finanszírozza meg a gyűrűk árát. Egyhangúlag elfogadva. A közgyűlés anyaga Pető Attila titkár által rögzítésre kerül és a részletes anyag közlésre kerül.
A közgyűlést Bárdos István Elnök bezárta.

Üdvözlettel:
Takács László
    Ker.elnök


Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték