U18 Szeged

A Postagalamb sportnak Szegeden nagy hagyománya van, hiszen 1935-ben alakult,, Mátyás Király Postagalamb tenyésztők Sportegyesülete néven.

A szegedi Joannovics József fordításában jelent meg a modern Belga Postagalamb Tenyésztés Gyakorlati kézikönyve 1938-ban, melynek több kötetből álló eredeti példányait személyesen a szerzőtől kaptam ajándékba 6 éves koromban. Ezt követően megalakult Szeged két egyesülete az U-7 és az U-9 egyesület olyan híres tenyésztőkkel, mint Fráter György, Szűcs István, Dr Mészáros Győző, Virányi Pál.  Rövid bevezetőm után térnék rá az U-18 egyesület bemutatására, mely 1966 évben alakult meg a két régi az U-7 és az U-9 fúziójából.

Az elnökök Kocsi István, Nagy Jenő, Sillai Ferenc, Rucz János, Takács László, Rucz János voltak. Jelenleg: Takács László vezetésével működik.

Az Alapító Tagok Kozül Dobó István, Kelemen Ernő, Kocsi István, Kocsis János, Lévai László, Miklós Mihály, Smányi János, Rucz János, Takács László  ma is tagjai az egyesületnek. Rucz János személyében kétszeres Olimpia bajnokot tudhatunk a tagjaink között, aki a brüsszeli és a prágai olimpián sport kategóriában győzedelmeskedett, egyúttal egyike a Nemzet galambászainak.

A néhai Nagy Jenő pedig standard kategóriában aratott szép sikereket a brüsszeli, utrechti és Prágai olimpiákon. Takács László pedig a 2004- ben  rendezett Athéni Olimpia verseny győztese volt. De számos kerületi bajnokkal is büszkélkedett az U-18 egyesülete. Az egyike volt azon egyesületek között aki 1996 - ban saját székházzal rendelkezett a Szeged, Dráva u. 6. szám alatt.

Taglétszámunk 40-45 fő között ingadozik, jelenleg 42 fővel működik.

Az elkövetkező időkre sok sikert jó versenyzést és főleg jó egészséget kívánok minden sporttársnak.

Tisztelettel:
Takács LászlóElnök:
Takács László
30 / 968 1680
Alelnök és Pénzügyi vezető:
Vituska Antal
30 / 239 4341
Titkár:
Tari László
20 / 348 7190
Versenybizottság:
Juhász István Elnök
20 / 434 8393Hamarosan... kérem, nézzen vissza később.Hamarosan... kérem, nézzen vissza később.